Testovi za polaganje vozackog ispita. Kako uspje┼íno polo┼żiti voza─Źki ispit 2019-12-16

Online testovi

Testovi za polaganje vozackog ispita

Informacija o terminu polaganja teorijskog ispita, odnosno orijentacionim vremenima polaganja prakti─Źnog ispita, mora biti dostupna kandidatima najkasnije dva dana pre zakazanog datuma polaganja teorijskog ispita, odnosno prakti─Źnog ispita. Dokaz o izmirenim obavezama prema nadle┼żnom organu iz stava 4. Sila na komandi se mora dozirati tako da ne do─Ĺe do blokiranja bilo kog to─Źka. A kategorija: 23 godine za obuku a 24 godine za polaganje prakti─Źnog ispita. Ukupan broj poena na testu je jednak zbiru poena koji donosi ta─Źan odgovor na svako pojedina─Źno pitanje. Nau─Źite saobra─çajne znakove, posetite link.

Next

Kako uspje┼íno polo┼żiti voza─Źki ispit

Testovi za polaganje vozackog ispita

Postignuti rezultati na testu se vrednuju usporedbom s rezultatima koje posti┼żu drugi sli─Źni ispitanici. Svaku radnju kandidat izvodi u jednom poku┼íaju. Kandidat odvaja vu─Źno od priklju─Źnog vozila pri ─Źemu obezbe─Ĺuje priklju─Źno vozilo aktiviranjem parkirne ko─Źnice, i nakon pokretanja vu─Źnog vozila isto zaustavlja uporedo sa priklju─Źnim vozilom. Kliknite na neku od sli─Źica prikazanih ni┼że dole, koje predstavljaju testove i po─Źnite da ih re┼íavate. ─îlan 5 Pravnim licima kojima nije doneto re┼íenje o privremenoj zabrani sprovo─Ĺenja voza─Źkog ispita za sve kategorije vozila za koje pravno lice ima dozvolu za osposobljavanje kandidata za voza─Źe, nadle┼żni organ najkasnije do 15. Ako se kandidat na teorijskom ispitu slu┼żi nedozvoljenim sredstvima kori┼í─çenjem ud┼żbenika, priru─Źnika, bele┼żaka, mobilnog telefona ili drugog telekomunikacionog sredstva i sl.

Next

HAK testovi / Auto┼íkola testovi za polaganje voza─Źkog ispita / Auto testovi

Testovi za polaganje vozackog ispita

Nakon prijave, modul za on-line testiranje teorijskog dijela voza─Źkih ispita Vam je omogu─çen putem linka u glavnom izborniku. Tehnika vo┼żnje obuhvata rukovanje vozilom u pogledu na─Źina: 1 pokretanja vozila - izbor odgovaraju─çeg stepena prenosa, uklju─Źivanje spojnice, odnosno aktiviranje komande za ubrzavanje, isklju─Źenje parkirne ko─Źnice; 2 delovanja na komandu ure─Ĺaja za upravljanje - polo┼żaj tela i ruku; 3 promene stepena prenosa - upotreba komande menja─Źa, upotreba komande spojnice, upotreba komande za ubrzavanje i odabir odgovaraju─çeg stepena prenosa; 4 ko─Źenja - upotreba komande ko─Źnog sistema u odnosu na saobra─çajnu situaciju, upotreba komande spojnice, odr┼żavanje pravca i ko─Źenje kori┼í─çenjem prenosnog sistema; 5 ubrzavanja - upotreba komande za ubrzavanje u odnosu na saobra─çajnu situaciju i odr┼żavanje pravca; 6 za┼ítite ┼żivotne sredine i ekonomi─Źne vo┼żnje - stvaranje prekomerne buke, neisklju─Źivanje motora u skladu sa propisima, bacanje i ispu┼ítanje predmeta iz vozila i odabir na─Źina kretanja u cilju ekonomi─Źnije potro┼ínje pogonskog goriva. Kandidatu koji nije polo┼żio teorijski, odnosno prakti─Źni ispit, ispitna komisija ─çe saop┼ítiti gre┼íke, odnosno razloge zbog kojih nije polo┼żio i uru─Źiti, na njegov zahtev, jedan primerak zapisnika o teorijskom ispitu, odnosno prakti─Źnom ispitu. Na dogovor trebate ponijeti osobnu iskaznicu, a sve ostale podatke dobit ─çete u auto┼íkoli ako vam osoba koja vam je davala podatke rekla da trebate ponijeti jo┼í ne┼íto, ponesite i to jer ja ovo pi┼íem po sje─çanju, ipak je rujan u davnoj pro┼ílosti za nas senilne maturante. Na na─Źin iz stava 2. U─Źite i vje┼żbate prakti─Źni dio: zamatanja, imobilizacije i postavljanje u najudobniji polo┼żaj za unesre─çenu osobu.

Next

Testovska pitanja i odgovori (27.12.2012.)

Testovi za polaganje vozackog ispita

Ukoliko na neko pitanje pogre┼íno odgovorite dobi─çete pouku o ta─Źnom odgovoru, tako da kroz re┼íavanje testa i u─Źite. Ako Vam se dopada sajt. Kada saznate termin dogovora za novi ciklus predavanja, svakako ga debelim slovima ozna─Źite u kalendaru. Prakti─Źni ispit kandidat mo┼że zapo─Źeti tek kada ispuni starosni uslov iz ─Źlana 180. Glavne karakteristike sistema Informacioni sistem ' www. Op─çenito pitajte za dojmove, one pozitivne i negativne, i izaberite ono ┼íto vam se ─Źini najboljim. Auto ┼ákola Pavlin je za vas obezbedila nove testove za 2017 godinu.

Next

Voza─Źki ispiti

Testovi za polaganje vozackog ispita

Vreme koje ispitiva─Ź provede na prakti─Źnom ispitu, odnosno teorijskom ispitu, smatra se vremenom prakti─Źne obuke instruktora vo┼żnje u istom trajanju. Detaljniji tekst pro─Źitajte ovde : Prona─Ĺite nas na Facebook-u. Svaki put kad pokrenete novi on-line test, dobit ─çete putpuno drugi set pitanja u odnosu na bilo koji prethodno obavljeni test. Kandidat odvaja vu─Źno od priklju─Źnog vozila pri ─Źemu obezbe─Ĺuje priklju─Źno vozilo aktiviranjem parkirne ko─Źnice, i nakon pokretanja vu─Źnog vozila isto zaustavlja uporedo sa priklju─Źnim vozilom. U slu─Źaju da oba ispitiva─Źa utvrde neispunjenost op┼ítih uslova, o tome se sa─Źinjava izve┼ítaj o utvr─Ĺenim op┼ítim uslovima koji nisu ispunjeni za odr┼żavanje teorijskog, odnosno prakti─Źnog ispita, a ako samo jedan ispitiva─Ź izrazi sumnju u ispunjenost op┼ítih uslova o tome mora biti obave┼íten nadle┼żni organ koji ─çe izvr┼íiti nadzor i o tome sa─Źiniti zapisnik. Najnovoji testovi za polaganje voza─Źkog ispita B kategorije.

Next

Kako uspje┼íno polo┼żiti voza─Źki ispit

Testovi za polaganje vozackog ispita

Svaku radnju kandidat izvodi u jednom poku┼íaju, osim radnji iz stava 1. Ako kandidat otka┼że teorijski ispit, odnosno prakti─Źni ispit, najkasnije tri dana pre zakazanog datuma polaganja, izmireni tro┼íkovi polaganja ispita prema nadle┼żnom organu za taj datum polaganja bi─çe priznati za naredno polaganje ispita. Zakona o bezbednosti saobra─çaja na putevima. Ukoliko je kandidat u momentu prekida iz stava 5. Prilikom izvo─Ĺenja svih radnji u saobra─çaju na javnom putu uveravanje da se radnja mo┼że bezbedno izvesti podrazumeva: kori┼í─çenje voza─Źkih ogledala, osmatranje preko ramena, osmatranje kroz vetrobransko, odnosno bo─Źna stakla i procenu saobra─çajne situacije. U slu─Źaju da bar jedan ispitiva─Ź izrazi sumnju u psihofizi─Źko stanje drugog ispitiva─Źa, o tome mora biti obave┼íten nadle┼żni organ koji ─çe izvr┼íiti nadzor i o tome sa─Źiniti zapisnik. Prakti─Źni ispit osoba sa invaliditetom, mo┼że se obavljati na vozilu proizvedenom ili prepravljenom u skladu sa njegovim potrebama koje ne mora biti registrovano na pravno lice, odnosno nije obezbe─Ĺeno po osnovu lizinga.

Next

Testovi za polaganje voza─Źkog ispita 2017

Testovi za polaganje vozackog ispita

Usagla┼íene ispitne zadatke, uz obaveznu konstataciju datuma usagla┼íavanja, overavaju pravno lice i nadle┼żni organ, a potpisuje odgovorno lice u pravnom licu i u nadle┼żnom organu. Svaku radnju kandidat izvodi u jednom poku┼íaju. Testovi za vo┼żnju, za B kategoriju, sadr┼że 20 testova sa po 37 pitanja, ukupno 740 pitanja. Teorijski i prakti─Źni ispit kandidata ne mo┼że se zapo─Źeti i vr┼íiti u vreme trajanja za┼ítitne mere, odnosno mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom kao ni za vreme dok mu je voza─Źka dozvola oduzeta zbog nesavesnosti. Naknadu za kori┼ítenje vozila Hrvatskog autokluba u svrhu polaganja voza─Źkog ispita kandidat upla─çuje Hrvatskom autoklubu, a koju utvr─Ĺuje ovla┼ítena stru─Źna organizacija svojim op─çim aktom. Tako─Ĺer, koncentrirano slu┼íajte jer su vam mnoge stvari poznate, ali i logi─Źne, pa vam ne─çe biti potrebno puno u─Źenja da biste ih zapamtili.

Next

Obuka voza─Źa

Testovi za polaganje vozackog ispita

U prvoj grupi nalazi se 17 pitanja, a u drugoj 20 pitanja. O polaganju prakti─Źnog ispita, za svakog kandidata koji pola┼że ispit, svaki ispitiva─Ź tokom ispita vodi svoju Bodovnu listu, koje se nakon sprovedenog ispita i njihovog zaklju─Źivanja uru─Źuju kandidatu. Na stolu se nalaze ispitne kartice od kojih svaka osoba izvla─Źi jednu. Za kandidate koji ispit pola┼żu na ra─Źunarima kod kojih je nastao prekid komunikacije, teorijski ispit se zavr┼íava kada ti prekidi traju du┼że od 15 minuta. Prilikom dela prakti─Źnog ispita koji se sprovodi na poligonu, odnosno drugom prostoru, odnosno u saobra─çaju na javnom putu, kandidat izvodi sve propisane poligonske radnje, osim u slu─Źajevima propisanim ─Źlanom 31. Nabavite broj auto┼íkole i rapitajte se o terminu prijava za sljede─çi ciklus predavanja te koji su vam dokumenti potrebni za upis.

Next